BEJELENTKEZÉS

Főoldal » Szolgáltatásaink » Esztétikai fogászat

Esztétikai fogászat

betétek (inlay, onlay)

Az inlay, más szóval betét egy fogtechnikus által készített tömés, amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. Általában a kifúrt üregről vett precíziós lenyomatvétellel indul, majd fogtechnikai laboratóriumban készül el a tökéletesen anatómikus és esztétikus betét. Ezt a fogorvos a második kezelés alkalmával az üregbe ragasztja. Az inlay "átmenetet" képez a tömés és a korona között, mivel a fogat nem kell lecsiszolni koronához, így annak élettartama 10-15 évvel meghosszabbítható.

 

Arany inlay

 

Arany, a leggyakrabban használt anyag inlay készítéséhez az oldalsó részeken. Az aranyból készült betétek hosszú élettartamúak, akár 15-20 évig hordhatók, nem kopnak, zsugorodnak. Minden páciens számára, aki különlegesen tartós és stabil tömést szeretne, ezért az arany inlay a legtökéletesebb alternatíva, az arany számít a test által leginkább elfogadott anyagnak.

 

Kerámia inlay

A kerámia inlay a legszebb alternatívának számít fogtömések esetén. Egy nagyon precíz fogorvosi és fogtechnikusi munka eredménye, amely gyakorlatilag láthatatlanná teszik a fogtömést a szájban. Ezen esztétikai előnyével élve a kerámia inlay tökéletesen alkalmas a hátsó fogak látható részének ellátására. A kerámia betétet speciális anyaggal rögzítjük a fogban. A fogorvos által készített „fehér” töméseknél jóval hosszabb távú és jobb minőségű megoldást biztosít , keménysége nagyon hasonlít saját fogunk keménységéhez, mivel homogén porcelán.

 

Arany-kerámia

Egyesíti az arany betét tartósságát és a kerámia inlay esztétikáját. Látható marad mindig egy vékony arany szél a kerámia felszín körül, mely a betét pontos záródását eredményezi és kihangsúlyozza az arany-kerámia inlay esztétikumát.

 

Porcelán héj

 

A teljes porcelán héj elsőrendű választás a kisebb formai hibák, elszíneződések, esztétikai hibák elrejtésére. A porcelán héj az esztétikai fogászat legelegánsabb vívmánya. Gondos tervezést, extrém precíz fogelőkészítést kíván meg az orvostól és tökéletesen esztétikus munkát a fogtechnikustól. A beléfordított rengeteg munka és energia azonban megtérül – csodálatosan ragyogó, természetes hatású gyönyörű fogakat nyerünk. Természetesen nem elhanyagolható, hogy mindehhez nem kell az egész fogkoronát lecsiszolni, eltávolítva ezzel rengeteg értékes foganyagot, csupán a fog látható, elülső felszínének megmunkálására van szükség. A porcelán héj esetében a fog ajak felőli felszínéből 0,5-1 mm-t távolítunk el, majd precíziós lenyomatot veszünk, ami alapján a fogtechnikus elkészíti a kerámiahéjat. A héjat egy következő ülésben ragasztjuk be. A porcelánhéjakkal kiváló esztétikai hatás érhető el. Alkalmazhatjuk csak esztétikai hibák eltüntetésére, vagy letört fogak helyreállítására is.

Esztétikai fogászat

Az inlay, más szóval betét egy fogtechnikus által készített tömés, amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját.

Esztétikai fogászat

Fogfehérítés

Fogfehérítés során a fogak több árnyalattal világosabbá válnak. Előtte viszont feltétlenül szükséges a fogazat és a szájüreg teljes rendbetétele, vagyis a szuvas fogak ellátása, ínygyulladás megszüntetése, fogkő-eltávolítás , polírozás.

Fogfehérítés

Jelentkezzen be hozzánk

Szeretettel várom Önt Budapest belvárosában, az V. kerület, Fehérhajó utcában, fogászati magánrendelőmben.

 

Időpont egyeztetés, konzultáció telefonon (+36-1-338-32-33, +36-20-9-366-113), vagy e-mailben (peter.benedek@fogaszkft.hu), illetve az űrlap kitöltésével lehetséges.