BEJELENTKEZÉS

Főoldal » Szolgáltatásaink » Fogbeültetés

Fogbeültetés

Helyesen műgyökér-beültetésnek nevezzük, mert nem műfogat ültettünk be (implantálunk), hanem valamely állcsontba a foggyökér helyére olyan szövetbarát tartószerkezet kerül, amely úgynevezett csontintegráció révén már elbírja a felépítményt, a majdan egy második lépcsőben felépített fogkoronai részt is.

Először is fizikális vizsgálatok alapján eldönti a fogorvos, hogy a páciens státusza indokolja-e a beültetés szükségességét, vagy van ésszerűbb megoldás is. Fontos, hogy az illető megfelelő szájhigiéniával rendelkezzen, mert ez elengedhetetlen feltétele az implantátum szervülésének. Az implantációk sikertelenségének gyakori oka, hogy az implantátum és az íny határán fertőzés jut be a fogágyba. Ez többnyire kivédhető lenne a tökéletes szájápolással.

A vizsgálatok után röntgen felvétel alapján el kell dönteni, hogy megfelelő-e a csont vastagsága és szerkezete. Ha ez megfelelő, úgy a röntgenen történő mérésekkel meg kell határozni az implantátum méretét és típusát.

A leggyakrabban használt titán csavarimplantátum behelyezésének elve igen egyszerű: egy-egy típusú (márkájú) csavarhoz megfelelő méretű előfúró készlet tartozik. Így pontosan megfelelő méretű lyukat fúr a fogorvos, amelybe pontosan illik a műgyökér (kísértetiesen hasonlít egy tipli befúrásához).

Miután az implantátum a helyére került, az ínyt összevarjuk felette, hermetikusan lezárva 4-6 hónap alatt csontosodik a műgyökér.

Rendelőnkben a német Pitt Easy implantátumokat használjuk, melyek több évtizede jelen vannak és minden igényt kielégítő minőséget nyújtanak a páciensek részére.

Esztétikai fogászat

Az inlay, más szóval betét egy fogtechnikus által készített tömés, amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját.

Esztétikai fogászat

Fogfehérítés

Fogfehérítés során a fogak több árnyalattal világosabbá válnak. Előtte viszont feltétlenül szükséges a fogazat és a szájüreg teljes rendbetétele, vagyis a szuvas fogak ellátása, ínygyulladás megszüntetése, fogkő-eltávolítás , polírozás.

Fogfehérítés

Jelentkezzen be hozzánk

Szeretettel várom Önt Budapest belvárosában, az V. kerület, Fehérhajó utcában, fogászati magánrendelőmben.

 

Időpont egyeztetés, konzultáció telefonon (+36-1-338-32-33, +36-20-9-366-113), vagy e-mailben (peter.benedek@fogaszkft.hu), illetve az űrlap kitöltésével lehetséges.